Home Aanbod - Dijkvaneencultuur In debat met Mariken Heitman

In debat met Mariken Heitman

Mariken gaat in gesprek over het Boekenweekthema ‘Ik ben alles’ en hoe dit thema ook in haar boeken en verhalen zit. 

Juist een boek stelt ons in staat om onszelf en anderen beter te leren kennen. We herkennen én erkennen dat wat we al wisten en verkennen de rekbaarheid van onze identiteit. Door in de huid te kruipen van personages die we niet zijn of kennen en ons onder te dompelen in culturen, geloofsovertuigingen, seksualiteiten of leefwijzen die de onze (nog) niet zijn. Verzonken in een boek is je identiteit even grenzeloos als je inlevingsvermogen. Je bent alles wat je denkt. Je bent alles wat je voelt. Je bent alles wat je nastreeft, wat je liefhebt, waar je van droomt. Je bent alles.

Mariken Heitman (1983) studeerde biologie in Utrecht. Ze schrijft en werkt daarnaast als tuinder en docent groenteteelt. Ze publiceerde korte verhalen op o.a. deFusie, De Optimist, Papieren Helden, nY en extra extra magazine. Artikelen en essays van haar verschenen o.a. in De Volkskrant, De standaard en NRC. In 2019 verscheen haar debuutroman De wateraap bij uitgeverij Atlas Contact. Deze werd genomineerd voor de Bronzen Uil, de Anton Wachterprijs en stond op de longlist van de Jan Wolkersprijs.

In augustus 2021 verscheen haar tweede roman Wormmaan. Hiervoor ontving zij het C.C.S. Crone stipendium. In mei 2022 werd aan Wormmaan de Libris Literatuur Prijs toegekend.

Entree € 3,50 en voor bibliotheek leden gratis.

Reserveer hier je plaatsen.

Datum

mrt 14 2023
Verlopen!

Tijd

20:00 - 21:30

Organisator

Bibliotheek Druten

Geef een reactie

Titel

Ga naar de bovenkant